Vinisva - Verbeelding van de Gezond-Verstand-Burger

Doe mee!

Log in (of vul eerst even het registratieformulier in) en bouw mee aan de Nieuwe Verlichting

Geregistreerde gebruikers hebben o.a. toegang tot meer downloads (o.a. Vinisva Doctrine en Basisinkomen).

Author: Hans Geurts

Hans is oprichter en hoofdredacteur van Vinisva, actief als tweeter - volg @vinisva - en publicist van uiteenlopende artikelen. Zie Contact voor meer info.


Recentelijk verscheen een zeer interessant boek, geschreven door Pankaj Mishra en o.a. besproken in VPRO Boeken van zondag 7 mei 2017. Deze uitgave wil ik in alle onbescheidenheid bestempelen als de perfecte prequel op mijn eigen boekwerkje, dat momenteel onder de werktitels Aurora en Vinisva Doctrine wordt geschreven. Waar Mishra de angst en chaos van de huidige wereld duidt, probeer ik als obideoloog de toekomst ná het heden in te vullen: herinrichting van de maatschappij op basis van het basisinkomen (OBi) is de sleutel tot de oplossing voor de meeste, zo niet álle problemen.

Koop/leen de 'Tijd van woede" en lees het a.u.b.! Er zal u veel duidelijk worden gemaakt. Nee, het leest niet als een kasteelromannetje, maar het is wel degelijk de moeite van uw tijd en energie waard! Bovendien zal ik in mijn nog te verschijnen scriptura zeer waarschijnlijk naar dit boek verwijzen.

Boekenprijzen liggen vast in NL en is dus overal gelijk (€ 27,99). In principe overal verkrijgbaar, zowel in winkels als online, o.a. bij de uitgeverij: Atlas Contact.

Tijd van woede - een geschiedenis van het heden ebook by Pankaj Mishra

De tekst van de achterflap:

Het lijkt soms alsof de mens genoeg heeft van rust en vrede. Kwaadaardige politici spelen in op angst bij een deel van de bevolking. De mensen reageren erop met keuzes die irrationeel lijken, en levensgevaarlijk zijn: zoals voor een Brexit, voor presidentskandidaat Donald Trump, of voor het idee om ‘de grenzen’ dicht te gooien.

Angst en woede vormen de drijfveer, destructiedrift en negativisme zijn het gevolg. Ze dreigen onze maatschappij te ontwrichten. En de vraag is: hoe is het mogelijk? Pankaj Mishra beschrijft in Tijd van woede op een beknopte en briljante manier de geschiedenis van woede als politieke drijfveer. Met verrassende historische parallellen laat hij zien dat deze tijd niet uniek is: ook het begin van de twintigste eeuw was vol van destructiedrift, nationalisme en terrorisme. Dat is geen geruststellende gedachte en Tijd van woede is dan ook een alarmerend boek: er zal een mentaliteitsverandering nodig zijn om onze vrijheid, welvaart en stabiliteit te behouden.

Historie

(c) 2015-2016 Vinisva / Hans Geurts
Voor alle teksten op deze website en alle aangeboden downloads geldt het volgende:
Alle rechten zijn voorbehouden en gedeponeerd. De inhoud mag zonder voorafgaande toestemming van de schrijver NIET worden gekopieerd of gebruikt.