Vinisva - Verbeelding van de Gezond-Verstand-Burger

Author: Hans Geurts

Hans is oprichter en hoofdredacteur van Vinisva, op Facebook en Twitter actief als Gezond-Verstand-Burger (volg @vinisva) en publicist van boeken en artikelen. Zie Contact voor meer info.


Bron: AVAAZ

Jarenlang hebben ze rivieren vergiftigd, bossen verwoest en gemeenschappen ontheemd, en nu maken reusachtige bedrijven haast om de zeebodem af te graven op zoek naar waardevolle metalen.

Vierentwintig mensen kunnen deze plundering van de meest kwetsbare plekken op onze planeet voorkomen, en ze komen deze week bijeen!! De Internationale Zeebodemautoriteit trekt normaal gesproken net zo weinig aandacht als een onderwatermijn mijlen uit de kust, maar onze gemeenschap kan daar verandering in brengen.

Enkele landen hebben een volledig of gedeeltelijk verbod ingesteld, en vooraanstaande wetenschappers hebben net voor een bevriezing van contracten voor diepzeemijnbouw gepleit. Laten wij hun oproep versterken met de stem van een miljoen mensen, krantenadvertenties plaatsen en deze persoonlijk afleveren bij alle afgevaardigden, en vervolgens hun namen en hun reacties publiceren. Voeg jouw stem toe, en vertel het overal door.

(c) 2015-2016 Vinisva / Hans Geurts
Voor alle teksten op deze website en alle aangeboden downloads geldt het volgende:
Alle rechten zijn voorbehouden en gedeponeerd. De inhoud mag zonder voorafgaande toestemming van de schrijver NIET worden gekopieerd of gebruikt.