Vinisva - Huis van de Gezond-Verstand-Burger

Doe mee!

n = n + 1 ...

Bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld. Lees ook even mijn oproep om mee te doen en meld je aan als medebewoner van het Huis van de GezondVerstandBurger.

Aanvulling oktober 2018: Word ook Wakker Mens!

  Download
en lees een proefexemplaar van 
De Derde Verlichting

De Derde Verlichting :: Basisinkomen

Het onvoorwaardelijke basisinkomen (OBi) vormt een wezenlijk onderdeel van het fundament onder de Vinisva Doctrine. 

Het Basisinkomen - Betaalbaar!

  

"Het Basisinkomen - Betaalbaar" is een vereenvoudigde weergave van de meest waarschijnlijke variant in het uitgebreide Excel rekenmodel dat hoort bij de Vinisva Doctrine. Het pretendeert niet compleet en alles dekkend te zijn en is voorlopig vooral bedoeld als praatstuk Er wordt gebruik gemaakt van eigen cijfers en van derden. Alle kritiek en input is welkom!

 

Documentdatum: 29-03-2016

Basisinkomen - feiten en cijfers, fictie en werkelijkheid - Verkenning

Mijn hele leven maak ik me al druk over ‘ontwikkelingen in de wereld’. Zo vond ik het nu tijd worden wat zaken op een rij te krijgen over de (on)mogelijkheden van invoering van het basisinkomen. De urgentie tot draconische maatregelen neemt toe en de buzz wordt immer luider. Ik wil wel eens weten wat de stand van zaken is.

Documentversie: V 1.0 / Juni 2015 

Basisinkomen - feiten en cijfers, fictie en werkelijkheid - Bijlagen

Het document Het Basisinkomen - feiten en cijfers, fictie en werkelijkheid - Bijlagen bevat naast een verklarende woordenlijst het verzamelde bronmateriaal, dat veelal integraal is overgenomen.

Documentversie: V 1.0 / Juni 2015 

Het Basisinkomen - Data (rekenmodellen)

  

De PDF "De Vinisva Doctrine - Data" is een weergave van het Excel rekenmodel dat Vinisva hanteert om data m.b.t. vooral het onvoorwaardelijk basisinkomen op een rij te zetten. Het document toont bijvoorbeeld diverse varianten om het basisinkomen te financieren.Er wordt gebruik gemaakt van eigen cijfers en van derden. Alle kritiek en input is welkom!  

Documentdatum: 21-11-2016

Basisinkomen - Het discours

Het document Het Basisinkomen - Het discours is een vervolg op de Verkenning en doet een groot aantal voorstellen voor het wat, wie, waar en wanneer in de discussie over het onvoorwaardelijk basisinkomen.

Documentversie: Maart 2016

Voordat de download start ...

Ga verder ... ×