Vinisva - Verbeelding van de Gezond-Verstand-Burger

Author: Hans Geurts

Hans is oprichter en hoofdredacteur van Vinisva, actief als tweeter - volg @vinisva - en publicist van uiteenlopende artikelen. Zie Contact voor meer info.


Let maar op als je snode plannen hebt of, nog erger, je van geen kwaad bewust bent. Je apparaten zijn je alibi ...

Je tv, koelkast, koffiezetapparaat, spelcomputer, hardloophorloge: het kan allemaal tegen je gebruikt worden in een politieonderzoek. Of omgekeerd: ze kunnen juist alibi’s verschaffen voor verdachten van misdrijven.

“Elk apparaat dat je tegenkomt tijdens een huiszoeking, kan, als het een beetje slim is, door de politie ingediend worden voor onderzoek bij het NFI”, vertelt Mark Roeloffs, forensisch onderzoeker digitale technologie bij het Nederlands Forensisch Instituut.

“Je kan er heel veel forensische informatie uit halen. Hoe laat een koffiezetapparaat gebruikt is, wanneer de koelkast open en dicht gegaan is, of iemand tijdens zijn hardlooprondje in de buurt is geweest bij een plaats delict.”

Bron: Z24

Van het net geplukt ...

(c) 2015-2016 Vinisva / Hans Geurts
Voor alle teksten op deze website en alle aangeboden downloads geldt het volgende:
Alle rechten zijn voorbehouden en gedeponeerd. De inhoud mag zonder voorafgaande toestemming van de schrijver NIET worden gekopieerd of gebruikt.