Vinisva - Verbeelding van de Gezond-Verstand-Burger

Author: Hans Geurts

Hans is oprichter en hoofdredacteur van Vinisva, op Facebook en Twitter actief als Gezond-Verstand-Burger (volg @vinisva) en publicist van boeken en artikelen. Zie Contact voor meer info.


Matthijs Bouwman gooit bij Eenvandaag (8-7) voor het gemak alles maar op één hoop. Volgens hem is sprake van een 'populistische regering' in Griekenland en in Portugal of Ierland kan dat ook zomaar gebeuren. Wat kun je toch dom en blind zijn als geld het enige is dat voor je telt. Voor Matthijs bestaat er alleen maar een economische realiteit. Juist die gedachte is het gif in de samenleving.

De mensheid en zelfs de Grieken overleven de Euro wel. Dat hoop ik van harte en dat denk ik omdat de geschiedenis wel leert dat ultimo altijd correcties plaatsvinden. Dat geldt ook voor een land als Argentinië, dat de actuele economische verwurging (zie dit artikel, waar ook weer financiële havikken de zaak  laten escaleren) hopelijk ook weer te boven zal komen na een voorzichtige wederopstanding na het 1e failissement in 2001.

Naast RTLZ doet ook de NPO een duit in het zakje. Kijk gewoon eens een dagje TV of luister naar de radio of lees het nieuws in de kranten of op internet. Het is trouwens erg opvallend hoe vaak wordt gesproken over 'de Grieken' in plaats van 'Griekenland'.

Media buitelen over elkaar heen met de meest platte en kortzichtige berichtgeving en duiding. Wilders raakt zijn 1e plaats als populist kwijt, hij wordt links en rechts ingehaald door economen en media.

Angst regeert, maar dan wel vooral bij de gevestige orde! EU, politiek, media, beurzen, banken, ondernemers, etc. De Griek van de straat koos 'nee' omdat hij toch al niks te verliezen heeft. Waar ben je beter af? Bij de neoliberale elite of de 'populisten' (citaat Bouwman) van een linkse partije als Syriza?

Van het net geplukt ...

(c) 2015-2016 Vinisva / Hans Geurts
Voor alle teksten op deze website en alle aangeboden downloads geldt het volgende:
Alle rechten zijn voorbehouden en gedeponeerd. De inhoud mag zonder voorafgaande toestemming van de schrijver NIET worden gekopieerd of gebruikt.