Vinisva - Verbeelding van de Gezond-Verstand-Burger

Author: Hans Geurts

Hans is oprichter en hoofdredacteur van Vinisva, op Facebook en Twitter actief als Gezond-Verstand-Burger (volg @vinisva) en publicist van boeken en artikelen. Zie Contact voor meer info.


De term "Collectieve Verbeelding" is niet door mij verzonnen, laten we daarover duidelijk zijn. Het is wel de kapstok om orde op zaken te stellen. Mijn aanvulling op onderstaand artikel zou zijn: de ommekeer niet overlaten aan economen, het zijn de sirenes van deze tijd, ze laten ons op de klippen lopen en zingen vrolijk verder ...

De Correspondent - Rutger Bregman - 10-7-2015

De belangrijkste oorzaak van de eurocrisis wordt steeds vergeten

Of het nu gaat over de financiële crisis, de klimaatcrisis of de eurocrisis - keer op keer speelt het onvermogen om het grotere plaatje te zien ons parten. Het is dan ook de ultieme diagnose van deze tijd: het gebrek aan collectieve verbeeldingskracht.

'Het totale gebrek aan ‘collectieve verbeeldingskracht van veel slimme mensen […] om het systeem als een geheel te begrijpen.’

Van het net geplukt ...

(c) 2015-2016 Vinisva / Hans Geurts
Voor alle teksten op deze website en alle aangeboden downloads geldt het volgende:
Alle rechten zijn voorbehouden en gedeponeerd. De inhoud mag zonder voorafgaande toestemming van de schrijver NIET worden gekopieerd of gebruikt.