Vinisva - Verbeelding van de Gezond-Verstand-Burger

Author: Hans Geurts

Hans is oprichter en hoofdredacteur van Vinisva, op Facebook en Twitter actief als Gezond-Verstand-Burger (volg @vinisva) en publicist van boeken en artikelen. Zie Contact voor meer info.


Zwarte zwanen is een documentairereeks van Omroep Max, waarin Cees Grimbergen de pensioenwereld verkent. Je wordt er zeker niet blij van. Ik persoonlijk maak me zelfs (al jaren) erg kwaad om het feit dat de financiële wereld ons in zijn wurggreep houdt. Er is HELEMAAL NIETS veranderd sinds 2008! Erger nog, de bonussen zijn hoger dan voor 2008 ... En die arrogantie!

Gelukkig krijgt ZZ enige aandacht. De kijkcijfers zouden rond 6 miljoen moeten liggen, maar met 576.000 op maandag 13/7 en 584.000 op dinsdag 14-7 blijkt zich toch een half miljoen mensen betrokken te voelen bij het onderwerp. Maar toch, Life Story trekt 998.000 kijkers en Hello Goodbye 1,2 miljoen. Over lauwe pap, apathie en desinteresse gesproken ... Je krijgt wat je verdient blijkbaar.

Dat je als journalist (of zelfs als premiebetalende) burger geen vragen mag stellen is werkelijk van de pot gerukt! Er zou een wet moeten komen die openheid simpelweg VERPLICHT. Ik wil het vervelende woord 'transparantie' niet meer horen bij monde van de Zuidas c.s. , net als 'samen' in de politiek trouwens.

En dan hoor ik gisteren dat de pensioenpremies met zo'n 6% omhoog moeten van DNB.

Ongelooflijk dat wij dit allemaal maar pikken ....

Van het net geplukt ...

(c) 2015-2016 Vinisva / Hans Geurts
Voor alle teksten op deze website en alle aangeboden downloads geldt het volgende:
Alle rechten zijn voorbehouden en gedeponeerd. De inhoud mag zonder voorafgaande toestemming van de schrijver NIET worden gekopieerd of gebruikt.