Vinisva - Huis van de Gezond-Verstand-Burger

Doe mee!

n = n + 1 ...

Bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld. Lees ook even mijn oproep om mee te doen en meld je aan als medebewoner van het Huis van de GezondVerstandBurger.

Aanvulling oktober 2018: Word ook Wakker Mens!

  Download
en lees een proefexemplaar van 
De Derde Verlichting

Mijn eigen Verbeelding bestaat uit uiteenlopende ideeën voor een Derde Verlichting en die breng ik onder in een fictieve formule: Vin = Va

De V staat voor 'Verbeelding', i voor 'individueel', n is de factor en de a staat voor 'allemaal'. Spreek de formule voor het gemak uit als 'vin is va'.De betekenis is vrij simpel: de Verbeelding van ons allemaal is gelijk aan het product van zoveel mogelijk individuele Verbeeldingen. Bij een significante massa maakt dit een nieuw tijdperk mogelijk: De Derde Verlichting!

Ik weet niet hoe het bij u werkt, maar de laatste tijd wordt aanslag na aanslag gepleegd op mijn incasseringsvermogen. De maatschappij waarin ik leef is niet meer de maatschappij waarin ik wil leven. We zijn weggezakt in een neoliberaal moeras en niemand blijkt bereid of in staat ons hieruit te redden. Een ontstellend gebrek aan visie wordt tentoon gespreid én zelfs bevestigd door onze minister-president. Nieuwe en hernieuwde inzichten zijn er best wel, hier in Nederland en wereldwijd, maar is bij lange na nog geen gemeengoed.

We kunnen en willen de toekomst toch niet overlaten aan de huidige generatie beleidsmakers? Zowel bij de overheid als in de private sector en zowel nationaal als wereldwijd? Wij, burgers van dit land en aardbewoners, zullen 't licht moeten zien en zelf de handen uit de mouwen moeten steken.

Historie