Vinisva - Huis van het gezonde verstand

Doe mee!

n = n + 1 ...

Lees De Derde Verlichting en bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld.

 

  Download gratis
het 1e proefexemplaar van 
De Derde Verlichting

Een artikel van 2 'linkse' economen in de 'rechtse' Telegraaf is voor mij een bevestiging van de juistheid van mijn keuze om het dossier Basisinkomen voortijdig en voorlopig te sluiten. Onbelangrijk of deze twee PVDA-ers nu wel of niet gelijk hebben wordt hier eens te meer bewezen dat de discussie compleet verkeerd wordt gevoerd. Mijn startpunt én strikte voorwaarde voor een brede maatschappelijke discussie over OBi ligt bij het schrappen van oude termen als 'arbeid' en 'bijstand'. Dat gaat gewoon niet gebeuren, helaas.

Let wel: economie is pertinent géén wetenschap, al geloven economen dat zelf maar al te graag, en zou eerder een geëvolueerde vorm van astrologie kunnen worden genoemd. Zolang (sociaal)economische tunnelkijkers het woord krijgen is elke poging om serieus over Basisinkomen te praten bij voorbaat volledig kansloos. Ik weiger - zoals aangekondigd voorlopig, dus tot de tijd er ooit rijp voor is - mijn kostbare tijd en energie te verspelen aan non-discussies en domme opmerkingen van mensen als Vermeend en Van der Ploeg serieus te nemen. Maar goed, oordeelt u zelf.

De zomerzotheid van het basisinkomen

door Willem Vermeend en Rick van der Ploeg

Bron: Telegraaf

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen als GezondVerstandBurger (@vinisva). Tevens muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Submenu

Historie