Vinisva - Huis van het gezonde verstand

Doe mee! Interesse?

n = n + 1 ...

Lees De Derde Verlichting en bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld.

 

 

Interesse in een actuele PDF
versie van het manuscript?


De Derde Verlichting

Stuur een mail met motivatie
naar redactie@vinisva.nl 

 

V6.2 Proefdruk/proeflezing - Februari 2022

Actueel onderhanden manuscript V7.54 - Mei 2022


Nederland heeft de handen stijf op de oren geklemd en overstemt (vooral via social media) zichzelf om maar niks te horen over veranderingen. Men wil maar één ding horen: dat de crisis voorbij is en alles weer zijn gewone gangetje gaat. Het goede nieuws moet worden verspreid, o.a. door het NOS Journaal en CBS: de economie trekt aan. Hoera! Ja? En dan?

Keeping up apperances, zou ik het willen noemen. Hoelang gaat dit nog goed? De vooruitzichten zijn veel minder gunstig dan door de politiek wordt voorgespiegeld. Fort Europa staat op instorten, o.a. aangedreven over de afhandeling van Griekse kwestie en het vluchtelingenprobleem, de onhandige Russische handelsboycot jaagt hele beroepsgroepen de straat op en de bijstand in, BRIC landen hebben het erg zwaar, CO2 en fossiele brandstoffen, klimaatverandering, etc. Het gaat biljoenen kosten om te redden wat er te redden valt.

'Sag mir wo die Blumen sind'. Vertel mij eens waar de groei, het succes vandaan moet komen? Voor De Nieuwe Verlichting zal echt uit andere (niet-olie)vaatjes moeten worden getapt.

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2015 met 0,1 procent gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder, meldt CBS. Het groeicijfer is gebaseerd op een eerste berekening met de gegevens die nu beschikbaar zijn. Export, investeringen en consumptie van gezinnen leveren een positieve bijdrage. De sterk gedaalde aardgaswinning drukt het groeicijfer echter. De Nederlandse regering draaide de gaskraan gedeeltelijk dicht om het risico van aardbevingen in Groningen te verkleinen. Hierdoor daalde de export van gas, terwijl de invoer van gas steeg. Dat gaseffect doet niets af aan het positieve onderliggende economische beeld waarover CBS enkele weken geleden berichtte. De economie is nagenoeg terug op het niveau van voor de crisis die in de tweede helft van 2008 uitbrak.

Bron: CBS

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen onder @vinisva. Tevens is hij muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Submenu

Historie