Vinisva - Huis van het gezonde verstand

Doe mee! Interesse?

n = n + 1 ...

Lees De Derde Verlichting en bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld.

 

 

Interesse in een actuele PDF
versie van het manuscript?


De Derde Verlichting

Stuur een mail met motivatie
naar redactie@vinisva.nl 

 

V6.2 Proefdruk/proeflezing - Februari 2022

Actueel onderhanden manuscript V7.54 - Mei 2022


Behoort de verkoop van aandelen door de diverse gemeenten in Nederland tot de laatste neoliberale stuiptrekkingen? Gemeenten komen geld tekort en willen cashen. Voor de korte termijn is dat misschien nog legitiem, maar op de lange termijn worden de maatschappij én de gemeenten er echt niet beter van. Ik pleit in De Derde Verlichting juist voor een uitgebreide nationalisatieronde! Alle relevante infrastructuur moet in handen komen en blijven van de nationale overheid. Naast bronnen, zoals energie en water, ook infrastructuur, zoals bijvoorbeeld spoor en kabel. Stabiliteit en continuïteit moeten voorop staan, niet de portemonnee.

De overheid moet, van mijn part grondwettelijk, verplicht worden om strategische bronnen en infrastructuur voor 100% in publieke handen te krijgen en houden. We willen als burgers c.q. maatschappij op deze onderdelen compleet onafhankelijk zijn van private partijen en marktwerking! Overheid verhuurt als een soort access provider delen van de beheerde infrastructuur. In mijn plannen worden o.a. openbaar vervoer en informatie uiteindelijk zelfs gratis aangeboden!

De wereld is er, zowel op kleine als grote schaal, niks beter van geworden! Het is nu tijd voor heroriëntatie, herverdeling en nivellering. Wat heeft die nationale uitverkoop vanaf de jaren '90 ons eigenlijk gebracht? Buiten enkele douceurtjes tegen het millenniumeinde toch niks? We moeten af van alle neoliberale en ultrakapitalistische ideologie. Gemeten over meerdere punten is het eigenlijk desastreuzer dan het communisme! Alles devalueert waar je bijstaat. Huizen van ooit 1,5 ton zijn nu 3 ton waard, een beetje voetballer kost 40 miljoen, kunst wordt verhandeld tegen honderden miljoenen, de bitcoin zit ver boven de wolken. Et cetera. Zie de bubbel groeien en vraag je dan af hoe lang dit nog goed gaat. Ik voorspel een defintieve 'big money bang' vóór 2020.

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen onder @vinisva. Tevens is hij muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Submenu

Historie