Vinisva - Huis van het gezonde verstand

Doe mee! Interesse?

n = n + 1 ...

Lees De Derde Verlichting en bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld.

 

 

Interesse in een actuele PDF
versie van het manuscript?


De Derde Verlichting

Stuur een mail met motivatie
naar redactie@vinisva.nl 

 

V6.2 Proefdruk/proeflezing - Februari 2022

Actueel onderhanden manuscript V7.54 - Mei 2022


Morgen, 31 oktober 2017, is het zover. 500 jaar na het begin van de Reformatie is de behoefte aan radicale verandering misschien nog wel groter dan destijds. Mensen weten alleen niet welke richting het uit zou moeten gaan. Huidige politici zijn verre van visionairs en wegwijzers. CEO's en aandeelhouders zitten in een hoekje continu de knopen te tellen. De meeste media zijn al lang van het journalistieke paadje geraakt. Nee, we zullen het waarschijnlijk weer zelf moeten doen. Wij, burgers van dit land, van dit continent, van deze wereld. Velen hebben echter wel een zetje alsmede een zinnige motivatie nodig om het heft in handen te nemen. Met mijn doctrine "De Derde Verlichting' probeer ik wat licht te brengen in het toekomstduister en mensen te prikkelen om na te denken over (soms zeer rigoureuze) alternatieven.

Laten we beginnen met een makkelijke aftrap. De datum 31 oktober wordt wat mij betreft de jaarlijkse 'Dag van de Verlichting' (hashtag #dagvandeverlichting of #dagvdv?). De keuze van deze dag mag duidelijk zijn: Luther's 95 Stellingen zijn morgen exact 500 jaar geleden gepubliceerd. Niet via de deur van de kerk in Wittenberg, maar gewoon, via het internet van toen: de boekdrukkunst.

Vervolgens presenteer ik in alle bescheidenheid de Vinisva versie van Luther's revolutionaire actie. Mijn onderhanden werk "De Derde Verlichting" bestaat eigenlijk uit 2 boeken, t.w. de sociaaleconomische #doctrine zelf én een genummerde samenvatting. De laatste is vergelijkbaar met Luthers idee en kun je met enige fantasie dus ook de 'Vinisva Stellingen' noemen.

Of het maatschappelijke resultaat ook vergelijkbaar is ligt mede aan u: GezondVerstandBurgers wereldwijd, verenigt u!

De Derde Verlichting is in ZIP-formaat als proefexemplaar te downloaden.

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen onder @vinisva. Tevens is hij muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Submenu

Historie