Vinisva - Huis van het gezonde verstand

Doe mee! Interesse?

n = n + 1 ...

Lees De Derde Verlichting en bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld.

 

 

Interesse in een actuele PDF
versie van het manuscript?


De Derde Verlichting

Stuur een mail met motivatie
naar redactie@vinisva.nl 

 

V6.2 Proefdruk/proeflezing - Februari 2022

Actueel onderhanden manuscript V7.54 - Mei 2022


Ik wil maar zeggen: als je nog steeds en zeker de laatste 30 jaar hebt gestemd op VVD, PvdA, CDA of D66 (in aflopende volgorde qua impact op het daadwerkelijke beleid), dan ben je simpelweg mede schuldig aan de huidige sociaaleconomische situatie in Nederland.

Of het nou gaat om ongelijkheid, salaris, boeren, leraren, banken, zorg, politie, defensie bedrijven, media of wat dan ook, je moet niet zeuren, want je hebt er zelf om gevraagd! Ben je inderdaad zo iemand, dan moet je stilzitten als je wordt geschoren. Laat het in elk geval zeker uit je hoofd om de onderwijzer, leraar, politeagent of verpleegkundige het recht om te protesteren en demonstreren te ontzeggen! Zij hebben het volste recht om hun ongenoegen te laten blijken over het kabinetsbeleid van de afgelopen 30 jaren. .

Geef dus niet de verkeerde partijen de schuld. Ook niet in politieke zin. De linkerzijde, met vooral SP, maar ook PvdD en Groenlinks heeft niet aan het roer gestaan! Ze hebben de afgelopen decennia genoeg aan de bel getrokken. Kijk in je spiegel én naar de regeringspartijen vanaf 1990 ...De wereld hoeft nog niet ten onder te gaan. Uiteindelijk kun je je stemfout herstellen en de eerstvolgende keer een andere keuze maken. Bij genoemde partijen moet je niet zijn, want die beloven alles om maar in het pluche te blijven. Zo willen ze zelfs hun eigen beleid herzien.

Trap er niet in, mensen! Bijna alles is kapotgemaakt door de neoliberale revolutie, met een economisch model dat tegen het faillissement aanzit. Het is niet de vraag óf maar wanneer de bom gaat barsten.Wil je een betere maatschappij dan moet je een rigoureuze omslag willen en accepteren. Hoewel bijna 1 voor 12 is er nog steeds tijd om na te denken. Mijn advies: gebruik die tijd goed!

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen onder @vinisva. Tevens is hij muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Submenu

Historie