Vinisva - Huis van het gezonde verstand

Doe mee! Interesse?

n = n + 1 ...

Lees De Derde Verlichting en bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld.

 

 

Interesse in een actuele PDF
versie van het manuscript?


De Derde Verlichting

Stuur een mail met motivatie
naar redactie@vinisva.nl 

 

V6.2 Proefdruk/proeflezing - Februari 2022

Actueel onderhanden manuscript V7.54 - Mei 2022


Matthijs Bouwman gooit bij Eenvandaag (8-7) voor het gemak alles maar op één hoop. Volgens hem is sprake van een 'populistische regering' in Griekenland en in Portugal of Ierland kan dat ook zomaar gebeuren. Wat kun je toch dom en blind zijn als geld het enige is dat voor je telt. Voor Matthijs bestaat er alleen maar een economische realiteit. Juist die gedachte is het gif in de samenleving.

De mensheid en zelfs de Grieken overleven de Euro wel. Dat hoop ik van harte en dat denk ik omdat de geschiedenis wel leert dat ultimo altijd correcties plaatsvinden. Dat geldt ook voor een land als Argentinië, dat de actuele economische verwurging (zie dit artikel, waar ook weer financiële havikken de zaak  laten escaleren) hopelijk ook weer te boven zal komen na een voorzichtige wederopstanding na het 1e failissement in 2001.

Naast RTLZ doet ook de NPO een duit in het zakje. Kijk gewoon eens een dagje TV of luister naar de radio of lees het nieuws in de kranten of op internet. Het is trouwens erg opvallend hoe vaak wordt gesproken over 'de Grieken' in plaats van 'Griekenland'.

Media buitelen over elkaar heen met de meest platte en kortzichtige berichtgeving en duiding. Wilders raakt zijn 1e plaats als populist kwijt, hij wordt links en rechts ingehaald door economen en media.

Angst regeert, maar dan wel vooral bij de gevestige orde! EU, politiek, media, beurzen, banken, ondernemers, etc. De Griek van de straat koos 'nee' omdat hij toch al niks te verliezen heeft. Waar ben je beter af? Bij de neoliberale elite of de 'populisten' (citaat Bouwman) van een linkse partije als Syriza?

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen onder @vinisva. Tevens is hij muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Submenu

Historie