Vinisva - Huis van de Gezond-Verstand-Burger

Doe mee!

n = n + 1 ...

Bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld. Lees ook even mijn oproep om mee te doen en meld je aan als medebewoner van het Huis van de GezondVerstandBurger.

Aanvulling oktober 2018: Word ook Wakker Mens!

  Download
en lees een proefexemplaar van 
De Derde Verlichting

Klik HIER om ook uw mening te geven.

Voorstel tekst: "Waaraan heeft Duitsland haar huidige status te danken? Was het Wirtschafswunder mogelijk geweest zonder kwijtschelding van schulden? Onmogelijk!"

Deze week zou Griekenland gedwongen kunnen worden om te kiezen tussen het doorvoeren van drastische en falende bezuinigingsmaatregelen, of een vertrek uit de euro -- wat voor chaos zou zorgen in heel Europa. Of we kunnen het met onze omvangrijke gezamenlijke kracht opnemen voor een sociale democratie, en voorkomen dat deze crisis van kwaad naar erger gaat!

Laten we duidelijk zijn: achter alle debatten en al het jargon schuilen slechts twee dingen die we echt moeten weten. 1.) De meest kwetsbare Grieken hebben het meest te lijden gehad onder de wrede bezuinigingen op overheidsuitgaven -- 4 van elke 10 kinderen leeft in armoede, kindersterfte is met 43% toegenomen, en jeugdwerkeloosheid is nu bijna 50%! En 2) het is allemaal voor niets geweest -- de Griekse schuld is alleen maar toegenomen. Dus hetzelfde liedje zal, nou ja, ook in de toekomst hetzelfde liedje betekenen -- een langere lijdensweg en een grotere schuld.

Maar bondskanselier Merkel en de schuldeisers houden vast aan dit onverantwoordelijke beleid, en beweren dat dit is wat mensen willen.

Deze week keerde premier Tsipras zich moedig tot de democratie, en riep zijn land op om ‘Nee’ te stemmen in een referendum. 70% van de Griekse Avaaz-leden zeggen dat zij “Nee” gaan stemmen. Als genoeg van ons nu solidair met hen staan, kunnen wij onze leiders laten zien dat Europese burgers geen verdere schade willen toebrengen, en in plaats daarvan over willen gaan tot schuldvermindering. Teken nu -- als genoeg van ons hun stem laten horen zal Avaaz de media overspoelen met onze oproep.

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen als GezondVerstandBurger (@vinisva). Tevens muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.