Vinisva - Huis van de Gezond-Verstand-Burger

Doe mee!

n = n + 1 ...

Bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld. Lees ook even mijn oproep om mee te doen en meld je aan als medebewoner van het Huis van de GezondVerstandBurger.

Aanvulling oktober 2018: Word ook Wakker Mens!

  Download
en lees een proefexemplaar van 
De Derde Verlichting

Evenement

Titel:
Gemeenteraadsverkiezingen
Datum:
wo, 21. maart 2018
Locatie:
Categorie:
Verkiezingen
URL 1:
https://www.prodemos.nl/voor-gemeenten/gemeenteraadsverkiezingen-2018/

Omschrijving

De eerste mogelijkheid sinds de Tweede Kamer Verkiezingen van maart 2017 om zaken eindelijk eens recht te gaan zetten.

Swipe left! Vinisva geeft een negatief stemadvies voor de volgende partijen:

 • VVD, CDA, PvdA en D66: deze partijen zijn schuldig aan het wanbeleid (incl. Paars en neoliberalisme!) vanaf de jaren '80 tot op heden!
   
 • PVV, FvD, 50Plus en Denk!: zij hebben verkeerde uitgangspunten c.q. hebben een veel te smalle blik op de samenleving. Strookt in het geheel niet met de Vinisva gedachte en de Derde Verlichting.
   
 • SGP, CU, CDA: politiek op confessionele basis is sowieso uit den boze volgens de Derde Verlichting.
   
 • Al wat zich aan de rechter zijde van het politieke spectrum bevindt! De wereld heeft danig behoefte aan verandering! Conversatisme helpt ons echt niet verder.
   
 • De gevestigde partijen aan het 'linkse front' zijn PvdD, GroenLinks en SP. Helaas zijn hun programma's afgestemd op het verleden, niet op de toekomst. Arbeid staat centraal, basisinkomen totaal niet!

Wat blijft er eigenlijk over om als GVB-er op te stemmen? Eigenlijk dus niks! Voor de Gemeenteraad zou je misschien nog op een lokale club kunnen stemmen. Voor de Tweede Kamer in 2021 (of hopelijk eerder) kunnen we wellicht nog wat pannetjes op het vuur zetten.

Voor TK 2017 zijn er momenteel slechts 3 alternatieven die een beetje in de buurt komen van de Derde Verlichting: de Vrijzinnige PartijDe Burgerbeweging (DBB) en de PiratenPartij. Maar uiteindelijk zouden we wellicht beter zelf een partij kunnen oprichten! Samen met de standaard 2,5 miljoen niet-stemmers zouden we in één keer de grootste partij kunnen worden! Als bovendien bovenstaand advies massaal wordt opgevolgd hebben we zo maar 150 zetels in de Tweede Kamer ... Naam? wellicht "GVB" of zo?

Locatie

Locatie:
Nederland
Land:
Netherlands
Export ICS